CloudLunch

Modern MSP Day

Datum: woensdag 7 juni 2023
Locatie: InnStyle Maarssen
Tijd: 12:00 - 19:00 uur

Registratie

Organisatoren

Sponsors

Modern MSP Day Teaser

De MSP-markt verandert razendsnel

De veranderingen in de MSP-markt volgen elkaar razendsnel op. Er zijn veel kansen om te groeien voor jou als MSP. Maar ook de concurrentie staat niet stil, die ontwikkelt zich en neemt toe. Daarnaast verwachten jouw klanten steeds meer van je als MSP, zoals meer oplossingen voor hun organisatie en hun business in plaats van jouw technologie. 

Tot voor kort kwamen aanvragen van klanten binnen vanwege je aanwezige kennis. Of waren klanten bereid te betalen voor je consultancy- en supporturen. Dat is inmiddels sterk veranderd. Klanten oriënteren zich beter voordat ze zich committen, om zo te zorgen dat ze de beste partner voor hun organisatie vinden. 

Je portfolio ontwikkelt zich daardoor ook. Door de veranderende vraag van klanten en de krapte in de arbeidsmarkt moet je andere keuzes maken in jouw diensten. Wat doe je nog zelf, wat koop je in? Welke processen voer je handmatig uit en welke automatiseer je? Wat wordt de rol van AI? Kortom hoe verander jij in de moderne MSP?

Hoe je als MSP bijblijft en
future-proof wordt

Tijdens de Modern MSP Day hoor je alles over hoe je je als MSP meer kunt onderscheiden en aantoonbare toegevoegde waarde kunt leveren aan klanten waardoor ze voor jouw dienstverlening kiezen. Wat zijn precies de veranderingen bij klanten, in de markt en bij leveranciers en hoe speel je hier goed op in? 

Over de Modern MSP Day

De Modern MSP Day is hét Fun & Future event voor IT-service providers in Nederland.

We hebben een zeer relevant en informatief programma met o.a.:

  • een keynote van Gregor Petri, Research VP bij Gartner over cloud-trends en toepassingen,
  • een presentatie van Angelique Schouten over AI-ontwikkelingen en hoe je hier als MSP’er op kunt inspelen
  • een presentatie van C.J. Wimley, President & Chief Customer Officer van Datto-Kaseya
  • en diverse Deep Dive sessies met leveranciers.


Daarnaast zorgen we voor ook veel plezier, ontspanning en entertainment. Lekker eten, netwerken en diverse fun activiteiten (race simulator, VR surf experience, flipperkasten, golfen, boogschieten) op een supermooie locatie aan het water: InnStyle in Maarssen. 

Registratie

Het aantal plekken voor de Modern MSP Day is beperkt dus registreer je vandaag nog.

Wij hanteren een toegangstarief voor deelname.

Organisatoren

CloudLunch en Dutch IT Channel organiseren samen de Modern MSP Day. 

CloudLunch is sinds 2019 de onafhankelijke organisator van het meest informatieve unconference lunch event in Nederland voor de IT-sector. 

Dutch IT Channel is een vooraanstaand communicatieplatform voor de ICT-branche dat dagelijks informeert over actuele ontwikkelingen en trends in de IT-wereld.

Programma Modern MSP Day

Hieronder tref je het programma voor 7 juni.

Agenda

12:00 - 13:00 uur

Ontvangst met lunch en netwerken op de marketplace

PLENAIRE PRESENTATIES

13:00 - 13:05 uur

Welkom & introductie 

13:05 - 13:25 uur

Neem maatregelen om binnen de organisatie toepasselijk vertrouwen in het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) te kweken. Maar bovenal bespreek serieus binnen het management waarom en hoe AI toegepast dient te worden. Twee belangrijke adviezen voor MSP’s van tech-ondernemer en oprichter van 10x, Angelique Schouten.

13:25 - 13:40 uur

Ingram Micro | Ydentic | C-Facts | EGP | Salesbuildr | Arrow | Pure Storage | Sophos

13:40 - 14:00 uur

14:00 - 14:15 uur

SentinelOne | Cohesity | TD Synnex | TSH | WatchGuard | Fundaments | Bodyguard

14:15 - 14:35 uur

14:35 - 15:05 uur

Pauze en netwerken op de marketplace 

15:05 – 15:20 uur

DEEP DIVE SESSIES 

Tom will be discussing Risk Assessment in the modern workplace for both MSPs and End Users. This includes services and tactics for MSPs to gain operational efficiencies in transparency and automation. Lastly, Tom will discuss how MSPs can leverage these tool to further provide added value and potential new revenue streams in their usage.

De Europese Unie heeft recentelijk het wetsvoorstel NIS2 aangenomen, waarin specifieke cybersecurityvereisten zijn vastgesteld voor Managed Service Providers (MSP’s). Dit heeft als gevolg dat MSP’s zich nu nog meer moeten focussen op cybersecurity en moeten begrijpen wat deze nieuwe wetgeving voor hen en hun klanten betekent. In deze Deep Dive gaan we in op de manieren waarop MSP’s zich kunnen voorbereiden op de NIS2-wetgeving en hoe Datto en Kaseya hen kunnen ondersteunen bij het voldoen aan deze nieuwe regelgeving.

Veel MSP’s verkopen generieke oplossingen aan iedereen. Ik vertel je waarom het tijd is om je te specialiseren en hoe je dat kunt doen. We maken gebruik van Chat-GPT om een propositie uit te werken voor onze doelgroep en laten ter inspiratie een uitgewerkte portal zien. 

Ontdek het pad naar meer winst met Ingram Micro. In onze deep dive dagen we Managed Service Providers uit om na te denken over groei en innovatie. Leer hoe je je marketing, technologie, verkoop, enablement, partnerschappen en cloud beheer kunt optimaliseren. Ontdek praktische strategieën om je winstgevendheid te vergroten en je concurrenten te overtreffen. Word geïnspireerd door nieuwe inzichten en waardevolle partnerschappen die je succes zullen versterken. Mis deze kans niet om je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.

15:20 – 15:25 uur

Zaalwissel 

15:25 – 15:40 uur

DEEP DIVE SESSIES 

MSP’s staan tegenwoordig voor verschillende uitdagingen. “De groei van de public cloud verhoogt het risico van een eigen investering”, “de terugverdientijd van een eigen datacenter is onzeker” of “alles zelf beheren wordt steeds lastiger”, is slecht een greep uit de voorbeelden. Met onze private cloudoplossing Copaco VMware Cloud bieden we een stabiele IaaS-omgeving, waar controle, gemak en flexibiliteit centraal staan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Rob van den Bogaard, Teammanager Sales bij Copaco Cloud, vertelt je hier graag meer over.

Nico Riphagen (Arcus IT) neemt je mee in de reis naar standaardisatie. Hierbij vertelt hij over de keuzes die zij hebben gemaakt en de valkuilen die het met zich meebracht. De aanschaf van een tool als Ydentic is een eerste stap richting standaardisatie maar het gaat daarnaast om een nieuwe manier van werken. Je ondergaat een transformatie en hebt met verandermanagement te maken waarbij je interne organisatie ook mee moet gaan. Allemaal niet te onderschatten factoren. Maar wat betekent het nu voor je organisatie als je het wél goed inricht?

Krijg meer inzicht in en controle over (cloud) spent en laat je omgeving meer renderen. In deze deep dive legt Eden Akers uit hoe zij C-Facts onderdeel hebben gemaakt van de Eden Akers Cloud MarketPlace propositie en hoe dit hun in staat stelt om klanten een cloud cost management dienst te leveren die added value biedt door meer inzicht in en controle over (cloud) spend te bieden.

EGP biedt MSP’s en softwarebedrijven het Nederlandse IaaS fundament voor Private, hybride en multi-cloud oplossingen. De EGP Cloud business builders bieden deze soevereine cloudoplossingen exclusief aan IT-dienstverleners. Zij doen zaken met ons vanwege de persoonlijke aandacht, het delen van kennis en specifieke ondersteuning die nodig is tijdens de cloud reis die veel van hun klanten (nog gaan) maken.
 
Met onze jaarlijkse Summerschool roadshow bezoeken wij 7 juni a.s. ook het Modern MSP event. Bezoekers kunnen deelnemen aan de verkorte masterclass: Cloud zoals cloud bedoeld is.
 
In deze deep dive sessie worden vragen beantwoord wat het potentieel is voor MSP’s in de Nederlandse cloud markt, hoe je anticipeert op vragen van je klant en hoe je blijvend marge maakt met cloudoplossingen.

15:40 – 15:45 uur

Zaalwissel 

PLENAIRE PRESENTATIES

15:45 – 16:05 uur

Alle klanten kiezen voor Azure en AWS. Of toch niet? Laat je niet gek maken. Kijk met een open blik naar de voordelen van verschillende aanbieders, technologieën en businessmodellen. In deze presentatie neemt Copaco je mee in de actuele ontwikkelingen op de cloudmarkt, en welke keuzes je daarin kan maken. We leggen ook uit hoe Copaco je helpt in controle te zijn, terwijl je je strategische flexibiliteit behoudt.

16:05 – 16:25 uur

De cloudmarkt verandert: kopers veranderen (nadruk op outcomes), aanbieders veranderen (omhoog in de waardeketen), de economie verandert (het woord recessie is terug), investeerders veranderen (winstgevendheid doet er weer toe) en de spelregels veranderen (regelgeving, de-globalisering, soevereiniteit). Moderne cloudplatformen spelen een cruciale rol in al deze veranderingen. Hoor hoe moderne MSP’s hier proactief op in kunnen spelen.

16:25 – 16:45 uur

As technology becomes increasingly integrated into all aspects of modern life, an entrepreneurial, digitally transformed generation are going to create an explosion of “Trusted Advisors” in four key business verticals!

Join this session to challenge your thinking on how you are preparing for the future!

Fun fact: Michael is known for taking his drum to Pax8 Mission Briefing events.

16:45 – 16:50 uur

Afsluiting 

16:50 – 19:00 uur

Fun activiteiten, borrel, barbecue & netwerken op de marketplace